Uddannelse og beskæftigelse for unge under 30 år

subpage-image

 

Indsatserne her har til formål at støtte unge i Lyngbyen til at kunne tage en uddannelse og få et job. Vi arbejder for at forebygge frafald og opbygge kompetencer, så det bliver nemmere at passe sin skole og komme godt videre efter endt folkeskole. 

 • Lommepengejob er halvårlige ansættelser hos Plads Til Forskel for unge mellem 13 og 17 år, og som bor i Lyngbyen. Det er træning i fritidsarbejde, og det at have en chef, kollegaer, løse opgaver osv. Jobbet er lønnet.
   
 • Fritidsjobvejledning er vejledning i og hjælp til unge til at finde kompetencer, søge job og gå til ansættelsessamtaler.  
   
 • Fokuseret UU forløb er lukkede gruppeforløb for ikke-uddannelsesparate unge i samarbejde med UU. Her arbejdes der med faglig, personlig og social modning.
   
 • Mig og vennerne er gruppeforløb for unge, hvor vi træner sociale kompetencer og får nye redskaber til at begå sig i den verden, man skal som ung. Det er lukkede forløb samt en årlig camp.
   
 • Læringscafe er et tilbud om hjælp til lektielæsning og alternative læringsformer i samarbejde med Gullestrup Skoles SFO og Herning Kommunes Center for Børn og Læring. Det er for 0. – 3. årgang og fysisk placeret i SFO'en. Man behøver ikke gå i SFO for at deltage i læringscafeen.
   
 • Håndholdte ungeforløb er individuelle samtale- og motivationsforløb på mellem 9 og 15 måneder, som har til formål at støtte unge mellem 16 og 30 år i at kunne starte på eller forblive på sin uddannelse.