Tryghed og trivsel

subpage-image

 

Indsatserne her har til formål at øget trygheden og trivslen i Lyngbyen. Det er aktiviteter der støtter op om alt det gode der sker, og som skal bidrage til at øge tilliden mellem beboerne og give gode oplevelser i nærmiljøet. 

 • Fælles By er støtte og hjælp til aktiviteter i nærområdet, som styrker det gode naboskab og den sociale kapital. Det er hjælp til lokale beboergruppers aktiviteter, fundraising, foreningsdannelse og meget mere.
   
 • Min By har til formål skabe positiv opmærksomhed om alt det gode i Lyngbyen og Gullestrup. Det er en månedlig oversigt over aktiviteter i området samt Lyngposten 4 gange om året. Derudover har vi en Facebook side, hvor der løbende orienteres om aktiviteter i området.
   
 • Beboerrådgivning er hjælp til at læse og forstå breve, udfylde skemaer, kontakt til det offentlige, søge pas, opholdstilladelse mv., hjælp til e-boks og andre sider. Hvis Plads Til Forskel ikke kan hjælpe, finder vi nogen, der kan. Vi hjælper også med at søge julehjælp. Beboerrådgivning er efter aftale.
   
 • Fællesspisning i Byens Hus hver anden onsdag for alle både i og uden for Lyngbyen. Det koster 20 kr.
   
 • Tøjbyttebix i Byens Hus hver mandag. Her kan alle familier, børn og unge komme og hente det tøj, de har brug for. Vi tager også imod rent og ordentligt tøj til tøjbyttebiksen, som andre kan have glæde af.
   
 • Nadacafe er tilbud om gratis Nada i dit boligområde. Nada er en slags akupunktur, hvor nåle placeres bestemte steder i ørerne og derved dæmper uro, angst, bekymringer og utryghedsfølelse.