Forebyggelse og forældreansvar

subpage-image

 

Indsatserne her har til formål at støtte op om familier og børn i Lyngbyen. Vi arbejder for at forebygge, at familieproblemerne bliver så store, at de vokser nogen over hovedet.

  • Forældrevejledning er støtte til at mestre forældreskabet. Det er hjælp til at læse og forstå breve/ mails vedr. forældrerollen, individuel vejledning til håndtering af udfordringer i familien, konkrete redskaber til at være forældre, støtte til samarbejde med relevante parter i børnenes liv og søgning af ydelser til familier. Forældrevejledning er enten hos os eller hjemme hos beboerne, hvis de ønsker det.
     
  • Familieaften hver anden torsdag fra kl. 17.00 – 20.00 i Byens Hus, hvor alle familier er velkommen. Der er fællesspisning og forskellige aktiviteter, der styrker netværk og forældrekompetencer samt oplyser om samfundsforhold.
     
  • Åben forældregruppe hver onsdag fra kl. 10 – 12 i Byens Hus. For alle gravide eller forældre med børn i alderen 0 – 3 år.
     
  • Håndholdte gruppeforløb for mindre grupper af familier. Der arbejdes med det, der kan være svært ved at være familie/forældre. Gruppeforløbet foregår enten i Byens Hus eller i et af de to andre områder.
     
  • Håndholdte familieforløb har til formål at afhjælpe og forebygge problemer, der kan føre til sociale foranstaltninger. Det kan også være supplement til en kommunal indsats. Fælles er, at varigheden er mindst tre måneder.
     
  • Familielejr hvert år i uge 27. På familielejren arbejdes der med at have det rart som familie og samtidig lære nye forældrekompetencer og få mere viden om samfundet omkring os. 
     
  • Fædreaften afholdes en gang i måneden og er for fædre og sønner, som har lyst til at lære hinanden bedre at kende samt får styrket sine kompetencer som forældre. Der er fællesspisning og forskellige aktiviteter samt oplæg eller arbejder med forældre- og samfundsrelevante temaer. Far og søn-aften er fysisk placeret på Brændgårdskolen, Herning.
     
  • Kvindeklub er månedlige arrangementer og mulighed for netværk med andre kvinder. Der veksles mellem oplæg og netværksaktiviteter.
     
  • Bydelsmødrene arbejder frivilligt med at hjælpe andre kvinder med behov for hjælp i Lyngbyen. Det er en selvstændig forening, som Plads Til Forskel samarbejder med. Der afholdes oplæg, og der uddannes løbende bydelsmødre.